Avainsanat

, , ,

Tervetuloa lukemaan blogiani toivottava lukijani!

Blogini tarkoituksena on kuvailla sijoitusstrategiaani ja seurata menestystäni kohti silmittömiä rikkauksia. Toivon, että blogin kautta herää hedelmällisiä keskusteluja, joista osallistujat pääsevät oppimaan uutta ja kehittymään sijoittajina.
Toinen motiivini aloittaa kirjoittaminen on blogin toimiminen sijoituspäiväkirjana itsellenikin. Tänne saan uskoakseni kirjoitettua ylös ja näin lyötyä itseni kanssa lukkoon strategiani tarkemmat ja yksityiskohtaiset säännöt. Tällä hetkellä mielessäni on vasta summittaisia suuntaviivoja parhaista menetelmistä, joten ensimmäisien blogauksieni aiheena tuleekin olemaan salkun kokoonpanon pohdintaa, velka-asteen määrittelyä ja momentum-sääntöjen luomista ja näihin liittyvistä tutkimuksista, työkaluista ja historiasta keskustelemista.
Kolmantena toiveikkaana motiivina pidän työtarjouksien kalastelua investointipankeilta, kunhan sijoitusstrategiastani alkaa olla mykistäviä näyttöjä 😉

Suunnitelman ja välineiden hahmotelma

Alustava suunnitelmani on kasata mahdollisimman hyvää, turvallista riskikorjattua tuottoa tuova salkku, jota sitten vivutan velalla niin paljon kuin sielu sietää, ja sehän kyllä tuntuu sietävän hyvinkin paljon, hyvänä aikana ehkä jopa kymmenkertaista vipua!

Välineinä vakaan pohjasalkun luomiseen aion käyttää vakaita indeksejä ja eri omaisuusluokkia, joiden keskinäinen korrelaatio on vähäistä ellei negatiivista ja muodostavat näin mahdollisimman tehokkaan riskikorjatun salkun. Lisäksi momentumin ja volatiliteetin käyttö tullee mukaan riskinhallinnan työkalupakkiin.
Velkavivun saamiseksi suunnitelmissa on käyttää pankkien tarjoamia margin-luottoja, mahdollisesti sijoituslainaa asuntoja vastaan, normaalia asuntolainaa, johdannaisia sekä 2-3 x vivutettuja ETF:iä.
Strategiaani ei näillä näkymin mahdu osakepoiminta yksittäisien osakkeiden korkean volatiliteetin takia, enkä myöskään usko pystyväni kovin hyvin ennustamaan tulevaa, joten spekulaatiot jäävät varmaan vähiin, lukuunottamatta momentum- ja volatiliteetti-signaalien lukemista.

debt-1500774_640

Itse olen nuorekkaan ja keski-iän välimaastoon ehtinyt, parhaimmillaan taaperon koti-isänä ja rahoituksen opiskelijana päivilleni parhaita tuottoja hakeva harrastelijasijoittaja.

Hienoa, jos pääsit tänne asti, uskoakseni ainutlaatuinen saavutus!
Toivottavasti meillä, tai ainakin minulla, on jatkossa useita hienoja hetkiä blogin ja siihen liittyvän sijoitusharrastuksen parissa.

Lopussa vaikein osuus, Sijoitussonnin on tarkoitus olla kuvaava nimi riskihakuiselle ja kurssinousuun uskovalle sijoitustyylilleni, mutta enhän minä ala sonnina tekstejäni allekirjoittamaan. Anonyymiudestakin ainakin toistaiseksi pyrin puolittain pitämään kiinni, joten:

– J